De "Zambian Meat" Moord - Germany

Een man was online op zoek naar slachtoffers en deelde zijn eigen ervaringen voluit.

Op zich niet heel bijzonder, totdat je ontdekt dat hij zijn berichten plaatste op de websites van "Zambian Meat" en "Cannibal Café"


De website van Zambian Meat is een chat forum, waar mensen met elkaar in contact komen om hun kannibalisme fantasieën te delen.

In een eerdere blog (de "Zambian Meat" Moorden - Toronto) wordt het verhaal verteld van een groep vermiste mannen uit Toronto, Canada. Daarbij had de verdachte in een chat op een kannibalenwebsite opgeschept over het doden en opeten van, in ieder geval, één van de mannen. 

Maar ook dichter bij huis is wel eens gebruikt gemaakt van de website, in Duitsland bijvoorbeeld.


===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===


Detlev G.

De politie van Dresden heeft in 2013 een zaak onderzocht waarin ene Detlev Guenzel naar voren kwam.

De 55-jarige politie agent was een handschrift expert.
Volgens collega's was het een "onopvallende" en "normale" man, maar ... Detlev bleek al langer tijd te fantaseren over het doden en opeten van een man.

Vanaf oktober 2013 had hij online contact met de 59-jarige Poolse
Wojciech Stempniewicz uit Hannover. Ze hadden elkaar online ontmoet op de website van Zambian Meat en wisselde fantasievolle berichten uit.

Volgens de Duitse politie fantaseerde Wojciech al van jongs af aan dat hij vermoord en opgegeten wilde worden. Op 4 november ontmoetten Wojciech en Detlev elkaar in het echt op een treinstation.

Vanuit daar vertrokken ze samen naar het pension die Detlev runde, ergens in het Ertsgebergte. Bij aankomst in de kelder trok Detlev zijn mes en bracht Wojciech een paar levensbedreigende wonden toe. Het bloed ving hij op in een oude verfpot. De daarop volgende uren werd het slachtoffer gemarteld en in stukken gehakt. Na zijn daad begroef hij de lichaamsdelen in de tuin. 

Niet veel later belde de verloofde van Wojciech de politie om hem als vermist op te geven. Toen de politie de chat-berichten op zijn computer las en zijn bankgegevens controleerde, kwamen ze Detlev op het spoor. Op 13 november 2013 werd Detlev op zijn werk opgepakt voor het martelen en afslachten van zijn slachtoffer.

Bij opgravingen in de tuin van het pension, bleken er lichaamsdelen te ontbreken. Detlev nam de agenten mee naar een bos, waar de rest begraven zou liggen. Na de vondsten in het bos, was het lichaam inderdaad compleet.

Detlev bekende de moord gedeeltelijk, maar gaf nooit een officiële motivatie voor zijn acties. De politie heeft nooit kunnen bewijzen dat Detlev delen van het lichaam heeft opgegeten en hij heeft dit zelf ook altijd ontkend.


===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===


Armin Meiwes

Armin Meiwes

Maar ook al eerder kwam een kannibaal in het nieuws. 

In 2001 werd de toen 40-jarige Duitser Armin Meiwes gearresteerd voor het doden en opeten van een vrijwillig slachtoffer die hij op internet had ontmoet. Armin plaatste een advertentie op de website van Cannibal Cafe. In die advertentie gaf hij aan op zoek te zijn naar een jongeman voor "slachting en constumptie".

Computerprogrammeur Bernd Brandes bleek een gewillig slachtoffer. Hij had zelfs een wensenlijst opgesteld; hij wilde levend worden afgeslacht, daarna gedood en opgegeten. Hij wilde dat zijn bestaan "volledig werd gewist", er mocht niets van hem overblijven.

Bernd Brandes
Eenmaal aangekomen bij Armin's afgelegen boerderij in Rotenburg, dronk Bernd een cocktail van hoestdrank en alcohol. Toen hij zo goed als bewusteloos was, zette Armin een camera neer en filmde hoe hij de penis afsneed; bakte met zout, peper, knoflook en wijn en daarna opat.

Hij zette Bernd in bad om "uit te bloeden" en las in die tussentijd een Star-Trek roman. Toen Bernd dood was, stak hij hem in zijn keel en hing zijn lichaam aan een vleeshaak. Daarna sneed hij het vlees in stukken en legde het in de diepvries. De 10 maanden daarna at hij elke dag een deel op, tot aan zijn arrestatie. Armin werd gearresteerd in 2002 toen hij online aan het opscheppen was over zijn daad.

De videotape waarop alles werd vastgelegd, werd in de rechtbank als bewijs getoond, waarna Armin werd veroordeeld voor moord en ontering van een lichaam.

Tijdens zijn proces vertelde hij dat hij niet de enige was die werd aangetrokken door kannibalisme. Talloze mensen hadden online aangegeven door hem geslacht en gekookt te willen worden, maar toen Armin daar serieus op in ging, trokken velen zich terug. 

In eerste instantie werd hij veroordeeld tot maar 8,5 jaar gevangenisstraf, omdat het slachtoffer vrijwillig mee werkte. De aanklagers gingen daar tegen in beroep. In 2006 werd de straf omgezet naar levenslang. 

In de gevangenis van Kassel krijgt Armin intensieve therapie en heeft de politie actief geholpen bij 2 andere kannibalistische moorden. Hij heeft berouw getoond en doet volledig afstand van zijn daden. Tegenwoordig is hij een overtuigd vegetariër.


 ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===   ===

 

En ook recentelijk komen er kannibalen in het nieuws.
Begin dit jaar kopte het Algemeen Dagblad het volgende:

 

Duitse leraar krijgt levenslang voor kannibalistische
moord tijdens seksdate met monteur


Stefan Rubly

De 42-jarige Stefan Rubly werkte als leraar wis- en scheikunde op een middelbare school in Pankow, een stadsdeel in het noordoosten van Berlijn. Op een internetforum leerde hij de 43-jarige hoogspanningsmonteur Stefan Trogisch kennen. Ze besluiten af te spreken en elkaar te ontmoeten in het appartement van Rubly.

Elektromonteur Stefan Trogisch verliet op zaterdag 6 september, tegen middernacht, zijn appartement in Berlijn. Sindsdien werd er niets meer van hem vernomen. Zijn huisgenoot gaf hem vervolgens op als vermist.

Slachtoffer Stefan Trogisch werkte als hoogspanningsmonteur, zo was te zien op deze opsporingsfoto die de politie verspreidde na zijn verdwijning.
Hoogspanningsmonteur Stefan Trogisch
2 maanden later, in een bos aan de noordrand van Berlijn, vonden wandelaars en hun hond stukken bot. Toen forensisch onderzoek uitwees dat het om menselijke botresten ging, begonnen ze op de vindplek verder te graven. Er werden nog meer menselijke botten gevonden en het vermoeden ontstond dat dit wel eens de vermiste elektromonteur kon zijn.

De mobiele gegevens van Trogisch werden bekeken en men ontdekte dat hij voor het laatst contact had met een zendmast in de buurt van Pankow, waar de school stond waar Rubly werkte. 

Een taxichauffeur verklaarde de verdwenen man op de avond van zijn vermissing naar een specifiek adres in Berlijn te hebben vervoerd. De politie onderzochten het hele gebouw met speur- en kadaverhonden. De honden sloegen tot 2x toe alarm bij het appartement van Stefan Rubly.
Halverwege november 2020 werd hij gearresteerd.


Bewijs

In de woning van de leraar vonden de onderzoekers bloedsporen in een vriezer en vleesresten op een medische botzaag. Het bloed en de botresten bleken van Stefan Trogisch te zijn. In de kelder werd natriumhydroxide gevonden; een reinigingsmiddel dat menselijk weefsel oplost. 

Stefan R. verstopt zijn gezicht achter een dossiermap als persfotografen hun werk mogen doen in de rechtszaal.
Stefan R. verstopt zijn gezicht achter een dossiermap
Zoekopdrachten in de computer van de leraar verwezen naar trefwoorden als ‘slachten’ en ‘penisverwijdering’. Stefan Rubly bleek ook actief op kannibalisme-fora. 

Uit de chatberichten en ondervragingen van getuigen blijkt dat Rubly inderdaad handelde uit kannibalistische motieven. Hij zou de moord puur hebben gepleegd voor zijn eigen plezier.

Trogisch had Rubly toestemming gegeven hem te verdoven en daarna seksuele handelingen op hem uit te voeren. Vervolgens doodde Stefan Rubly hem en sneed zijn penis en testikels af om ze op te eten.
Volgens de rechtbank is er nooit bewezen of hij dat ook daadwerkelijk deed, maar het werd zeker wel aannemelijk geacht.

Rubly verklaarde dat ze seks
hadden gehad. De volgende dag had hij Stefan Trogisch dood aangetroffen. Hij zou daardoor in paniek zijn geraakt. Hij verwijderde de penis omdat zijn DNA er op zou zitten. Daarna had hij het lichaam in stukken gesneden en gedumpt in het bos. De verdediging van Rubly eiste hiervoor vrijspraak.

De rechtbank ging daar niet in mee. De autopsie onthulde de doodsoorzaak: bloedverlies uit het bekkengebied als gevolg van een doorgesneden slagader. Bovendien leek de moord voorbereid te zijn doordat er een messenset en een bottenzaag in de slaapkamer waren klaargelegd.

De rechtbank
vond de acties van Stefan Rubly een "bijzonder verachtelijke daad" en veroordeelde hem tot levenslang.



Stefan Trogisch op andere opsporingsfoto's die de politie verspreidde na zijn verdwijning.
Opsporingsfoto's van Stefan Trogisch


 

Bronvermelding:

edition.cnn.com
www.wikipedia.nl
www.red-redial.net
hastebc.org

www.scotsman.com
www.esteponapress.com
www.nzherald.co.nz
vocesdelperiodista.mx
www.mirror.co.uk
www.dailymail.co.uk
www.ad.nl