Olivia Newton-John - & - Ralph Nau


Olivia Newton-John, waarom een blog over haar?


Omdat haar naam is (al dan niet via via) gelinkt aan een 6-tal moorden en 1 vermissing!




 ---------------------------------------------------------------------------------------

Geen zin om te lezen? Luister HIER de podcast!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olivia Newton John                                             

Geboren op 26 september 1948 in het Engelse Cambridge, op haar 5e verhuisd naar Australië, en in de jaren 60 teruggekomen naar het Verenigd Koninkrijk. Ze scoorde haar eerste hit "If not for you" in 1971, geschreven door muzieklegende Bob Dylan.

3 jaar later kwam ze uit voor het Verenigde Koninkrijk op het 19e Eurovisiesongfestival met "Long live love", waar ze als 4e eindigde. Ze werd hiermee 1 van de meest populaire zangeressen van
Engeland. Niet veel later verhuisde ze naar de Verenigde Staten waar ze internationaal haar naam vestigde door 5 nummer 1 hits te scoren.

In 1978 kreeg ze uiteindelijk wereldwijde bekendheid door haar rol in de film "Grease".

 

Stalker                                                                     

De eerste jaren van de 80's waren zeer zwaar voor Olivia.
Haar leven werd niet door 1, maar door 2 stalkers geteisterd. 

Één van de 2 was Michael Owen Perry. Perry beweerde dat Olivia een godin was die onder water in Lake Arthur leefde. Olivia was in 1982 zo bang voor hem, dat ze van Zuid Californië verhuisde naar het huis van haar ouders in Australië.  (In een volgende blog meer over hem!)

De meest toegewijde stalker was Ralph Nau.

 

 

Ralph Nau                             

Nau's obsessie met Olivia begon nadat een betaalde penvriend genaamd Cindy zijn hart brak. 

Terwijl hij door de hete woestijn van Arizona dwaalde, kreeg hij een visioen dat hem vertelde dat Olivia Newton-John van hem hield en hem nodig had.

Hij geloofde dat ene Maria Olivia had betoverd om te voorkomen dat ze op Nau zou reageren. Hij geloofde ook dat deze Maria Olivia had vervangen door een kwaadaardige bedrieger. 

Na zijn terugkeer naar de VS verhuisde Nau terug naar het huis van zijn ouders en begon hij allerlei bizar gedrag te vertonen, waaronder slapen in een dode koe.


Moeilijk                                                                     

Ralph Nau werd in 1955 in Wisconsin geboren met een dwarslaesie waardoor hij pas op 3-jarige leeftijd kon leren lopen. Familieleden zeggen dat hij een "moeilijk" kind was dat steeds grilliger gedrag vertoonde. Zo zou hij regelmatig plotseling schreeuwen, zonder provocatie. 

Als tiener liet hij familieleden schrikken door in het holst van de nacht hun huizen binnen te komen en vervolgens weg te rennen. 

Toen begon zijn obsessie met beroemdheden.


Beroemdheden                                                                  

In 1978 behaalde hij een Californisch rijbewijs onder de naam Shawn Newton-John. 

Met deze alias was hij in staat Olivia Newton-John's adres te bemachtigen en stuurde hij haar verschillende verontrustende brieven.

Olivia was doodsbang en huurde veiligheidsexpert Gavin de Becker in, die wist dat Nau zich al op 40 beroemdheden richtte, waaronder Madonna, Cher en Sheena Easton.
Nau is in het verleden naar Las Vegas gereisd om Cher te zien en had al eens een woordenwisseling met haar lijfwachten gehad. Hij doodde ook al een keer een hond en stuurde zijn tanden naar een andere beroemdheid.


Doelwit                                                                        

Olivia Newton-John werd zijn belangrijkste doelwit en hij stuurde haar 600 angstaanjagende brieven in 3 jaar tijd. Wanneer hij bij Olivia in de buurt was, hielden beveiligingsagenten hem elke dag nauwlettend in de gaten. 

Hij reisde de wereld rond om haar concerten bij te wonen, maar was zich er niet van bewust dat veiligheidsmensen de stoelen rondom hem bezetten en elke beweging van hem volgde. Meerdere pogingen om hem te laten opnemen in een psychische instelling faalden.

 

Het gezin Nau                                                                   

In 1983 verhuisde Ralph Nau naar Illinois om bij zijn moeder Shirley, zijn stiefvader, Ken Gerken, en stiefbroertje Dennis Gerken te gaan wonen. Dennis was de zoon van Ken, uit een eerder huwelijk.

Na het lezen van Nau's brieven, gericht aan Olivia, vreesde veiligheidsexpert De Becker dat hij zijn eigen familie iets zou aan doen en waarschuwde hen. 

Op 8 augustus 1984 werden hun vermoedens de waarheid en Ralph Nau sloeg zijn stiefbroertje Dennis met een bijl dood en begroef hem in een ondiep graf op de boerderij van zijn moeder in Antiochië . De volgende ochtend merkte Shirley op dat Dennis zijn bed leeg was en ging in paniek op zoek naar hem, waarna ze vrijwel direct de politie belde.


Bijl                                                                           

De 8 jaar oude Dennis was ernstig gehandicapt en niet in staat om te praten, basisfuncties uit te voeren, zichzelf aan te kleden of zijn slaapkamer te verlaten zonder hulp, en dat leidde tot een ondervraging van stiefbroer Ralph. Ralph vertelde dat Dennis hem verhinderde naar een belangrijk tv-programma te kijken: Olivia stuurde hem signalen en die moest hij opvangen.

Ralph Nau gaf toe dat hij Dennis had vermoord en vertelde de politie dat hij het slapende kind van zijn bed naar een maïsveld had gebracht, waar hij hem met een bijl doodde omdat 'hij in een dier was veranderd'.
Daarna vertelde hij waar ze de bijl en schop konden vinden die hij gebruikte om de jongen te doden en te begraven. De bijl, de schop én het graf werden gevonden waar Nau had gezegd dat ze waren.



Bekentenis                                                                         

De bekentenis van Nau werd afgelegd op het moment dat hij juridisch krankzinnig kon worden beschouwd en omdat de bekentenis het enige bewijs tegen hem was, zagen de aanklagers zich genoodzaakt hun zaak te laten vallen; hij werd vrijgesproken.

De vrijspraak maakte de aanklagers woedend, die onmiddellijk een andere rechter in Lake County overhaalde om Nau onvrijwillig naar het Elgin State Hospital te brengen voor een psychiatrische evaluatie.

Die rechter oordeelde in 1989 dat Nau een gevaar was voor zichzelf en anderen en beval zijn voortdurende opsluiting in de Elgin-faciliteit.

Tijdens de hoorzitting over de verbintenis, getuigden Nau's familieleden, privédetectives en anderen dat hij beweerde getrouwd te zijn met Cher en Olivia Newton-John en zelfs naar Australië en Las Vegas was gereisd op zoek naar de sterren kort voor de moord. 


Onderzoeken bewijzen dat Nau, die in afwachting van zijn proces in de psychiatrische inrichting van Chester werd vastgehouden, lijdt aan een gespleten persoonlijkheid en dat hij onvrijwillig moet worden opgenomen in het Elgin State Hospital. Betrokkenen zijn bezorgd dat Nau slechts korte tijd in het ziekenhuis zal worden opgenomen voordat hij weer in de samenleving wordt losgelaten

In de tussentijd zit Nau in Chester, waar hij duizenden brieven schrijft aan sterren als Vanna White, Madonna en Marie Osmond. 


 ---------------------------------------------------------------------------------------

Luister HIER de podcast!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bronvermelding:


listverse.com