Olivia Newton John (3) - & - Patrick McDermott

 

 

Olivia Newton-John, waarom een blog over haar?

Omdat haar naam is gelinkt aan een
6-tal moorden en 1 vermissing!

 


 -------------------------------------------------------------------------------------

Geen zin om te lezen? Luister HIER de podcast!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Olivia Newton John                                                            

Geboren op 26 september 1948 in het Engelse Cambridge, op haar 5e verhuisd naar Australië, en in de jaren 60 teruggekomen naar het Verenigd Koninkrijk. Ze scoorde haar eerste hit "If not for you" in 1971, geschreven door muzieklegende Bob Dylan.

3 jaar later kwam ze uit voor het Verenigde Koninkrijk op het 19e Eurovisiesongfestival met "Long live love", waar ze als 4e eindigde. Ze werd hiermee 1 van Engelands meest populaire zangeressen. Niet veel later verhuisde ze naar de Verenigde Staten waar ze internationaal haar naam vestigde door 5 nummer 1 hits te scoren.

In 1978 kreeg ze uiteindelijk wereldwijde bekendheid door haar rol in de film "Grease".

 


Stalker                                                                              

De eerste jaren van de 80's waren zeer zwaar voor Olivia.
Haar leven werd niet door 1, maar door 2 stalkers geteisterd. 

Één van de 2 was Michael Owen Perry. Perry beweerde dat Olivia een godin was die onder water in Lake Arthur leefde. Olivia was in 1982 zo bang voor hem, dat ze van Zuid Californië verhuisde naar het huis van haar ouders in Australië. 

De meest toegewijde stalker was Ralph Nau.

Nau's obsessie met Olivia Newton-John begon nadat een betaalde penvriend genaamd Cindy zijn hart brak. Terwijl Nau door de hete woestijn van Arizona dwaalde, kreeg hij een visioen waarin hem verteld werd dat Olivia Newton-John van hem hield en hem nodig had. Nau reisde twee keer naar Australië, waar hij tevergeefs probeerde haar op te sporen. Hij geloofde dat ene "Maria" Olivia had betoverd om te voorkomen dat ze op hem zou reageren. Hij geloofde ook dat Olivia door deze Maria was vervangen voor een kwaadaardige bedrieger. Na zijn terugkeer naar de VS verhuisde Nau terug naar het huis van zijn ouders en begon hij allerlei bizar gedrag te vertonen.

Toen beide stalkers waren opgepakt en berecht, leek de rust enigszins teruggekeerd voor Olivia, voorlopig althans. Eind 1984 trouwde ze met Matt Lattanzi, een jonge acteur. Na de geboorte van een dochter, een gevecht met borstkanker en een faillissement, scheidde het stel in 1995.

Al snel werd Patrick McDermott de volgende man aan haar zijde.
Van 1995 tot 2005 hadden zij een knipperlichtrelatie.

 

Patrick Kim McDermott                                                     

Patrick werd geboren in Seoul, Zuid-Korea op 18 september 1956 en was een Amerikaanse lichtontwerper/cameraman.

Toen hij 2 jaar oud was, werd hij door zijn Koreaanse moeder ter adoptie afgestaan aan een Amerikaanse familie. Hij trouwde op 1 maart 1992 met actrice Yvette Nipar, toen zij vier maanden zwanger was van hun zoon; Chance McDermott. Ze scheidden iets meer dan een jaar later, op 30 juni 1993. In 2000 had Patrick faillissement aangevraagd en een gerechtelijk bevel gekregen om zijn ex-vrouw de achterstallige alimentatie te betalen.

 

Vistrip                                                                              

Patrick was een frequente klant van nachtelijke visreizen. Het was dan ook geen verrassing dat hij met een boot op vistocht ging op 30 juni 2005 vanuit San Pedro, ongeveer 33 km ten zuiden van Los Angeles. Hij boekte de reis alleen en kende geen van de 22 andere passagiers of bemanningsleden aan boort. De reis zou 24 uur duren, maar hij kwam nooit meer thuis.

Sommige van zijn persoonlijke bezittingen, waaronder zijn autosleutels, paspoort en portemonnee, werden gevonden in een heuptasje dat aan boord van het schip was achtergelaten en zijn auto werd gevonden geparkeerd in de buurt van de jachthaven. Zijn afwezigheid was bleef onopgemerkt tot 6 juli 2005, toen hij niet kwam opdagen bij een familie-evenement.

 

Vermist                                                                            

Op 10 juli werd hij door zijn ex-vrouw Yvette als vermist opgegeven, toen ze, na een paar dagen zoeken, zijn auto vond, geparkeerd op de 22nd Street-pier in San Pedro. Aangezien ze, vanwege hun zoon, nog regelmatig contact hadden, was zij de eerste die de vermissingszaak in gang zette. 

Het verhaal kreeg pas een maand later ineens heel veel aandacht in de pers toen Patrick zijn naam samen met die van Olivia Newton John werd genoemd.

Waarom zij niet degene was die hem als vermist opgaf is niet bekend. Ze woonden
op dat moment in ieder geval niet samen.

Onderzoeken naar zijn verdwijning in 2006 werd afgesloten met de conclusie dat er geen enkel bewijs bestond van criminele activiteiten, zelfmoord, ongeval of bedrog bij de verdwijning. Een onafhankelijk onderzoek naar het gedrag van het visservaartuig "Freedom" werd in
2008 afgesloten met de conclusie dat McDermott waarschijnlijk op zee verloren was gegaan.

In 2008 werd Patrick McDermott officieel dood verklaard.
Officiële doodsoorzaak: vermoedelijk overboord geslagen en verdronken.
 
Speculaties ontstonden.

Een aantal getuigen beweren hem van boord te hebben zien gaan aan het einde van de vistrip, terwijl anderen
zich niet kunnen herinneren dat hij ooit aan boord was.

Door de druk die ex-vrouw Yvette Nipar op hem legde, zou Patrick zijn dood in scene hebben kunnen zetten. Yvette had hem voor de rechtbank gedaagd; hem beschuldigd van gewelddadige neigingen en voor voogdij en financiële steun. 
 
 

NBC                                                                                  

Een NBC programma liet begin 2009 een onderzoeker undercover naar hem zoeken in Mexico. Diezelfde onderzoekers maakten de website "FindPatrickMcDermott.com" aan om hem in de val te lokken. De webadressen van elke bezoeker aan deze website werden gelogd en in kaart gebracht. Terwijl ze de hits op hun website volgden. begonnen ze te geloven dat Patrick in een boot voor de westkust van Mexico woonde. Er waren meer dan 20 waarnemingen in Mexico en Midden Amerika gemeld. De onderzoekers beweerden dat hij nog in leven was en dat hij vroeg om met rust gelaten te worden.

In april brachten ze de volgende verklaring naar buiten:

"Sinds de uitzending van dit verhaal en de berichtgeving in de media van over de hele wereld, willen wij, de onderzoekers in de zaak, iedereen van over de hele wereld bedanken die ons heeft geholpen om Mr. McDemott op te sporen. Ons team kan nooit genoeg dank zeggen aan de mensen en regeringen van de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Panama. Ook INTERPOL en andere federale instanties die ons in deze zaak hebben gecommuniceerd en bijgestaan. Op 10 februari 2009 ontving ons bedrijf een fax uit een kleine stad in Mexico in de buurt van Acapulco in de staat Guerrero aan de Pacifische kust. Nadat we de per fax naar ons verzonden brief hadden onderzocht, begonnen we de oorsprong ervan te onderzoeken. Sindsdien hebben we telefonisch contact met een 'vertegenwoordiger' van Patrick McDermott. Wij vinden deze 'representatief' geloofwaardig. We zijn momenteel in onderhandeling met deze 'vertegenwoordiger' en zullen zo nodig een aankondiging doen. Begrijp alsjeblieft dat we alle voorzichtigheid betrachten vanwege de huidige problemen waarmee Mexico wordt geconfronteerd en de veiligheid van ons personeel. Ook vragen we jullie allemaal, inclusief de media, om te onthouden dat er een jonge man is die duidelijke antwoorden zou willen hebben op de reden waarom zijn vader vermist werd. Houd hem alsjeblieft in je gedachten. We zullen op het juiste moment een formele verklaring en aankondiging afleggen via onze vrienden bij NBC"

De website had een verzameling gecentraliseerde IP adressen opgeleverd, die leidden naar zijn vermoedelijke verblijfplaats. Daar zou Patrick onder zijn geboortenaam : "Pat Kim" hebben geleefd.

In 2016, meer dan een decennium na zijn mysterieuze verdwijning, beweerde het Australische weekblad Woman's Day dat onderzoekers Patrick McDermott gezond en levend aantroffen in de stad Sayulita, Mexico, waar ze beweerden dat hij samenwoonde met zijn nieuwe vriendin. Geen van de beweringen is ooit onderbouwd.

Op 7 november 2017 meldde een langlopend Australisch weekblad, bewijs te hebben dat McDermott nog leefde na het ontvangen van foto's waarop een man te zien is die aan zijn beschrijving voldeed, naast een vrouw. Het tijdschrift heeft zelfs een privédetective ingeschakeld die uitlegt waarom hij denkt dat de man op de foto écht Patrick is.

Zijn karakteristieke haargrens, zijn ogen en zijn oren lijken allemaal precies overeen te komen”, stelt de detective, die zich in gezichtsherkenning specialiseert.

Op 2 januari 2018 komt een onbekende man uit Manitoba, Canada naar voren nadat hij zichzelf en zijn vrouw herkende op de eerder getoonde foto's. Het hele verhaal bleek een ongelukkig geval van persoonsverwisseling. 



New Idea magazine, Patrick McDermott

De onscherpe foto toont een totaal ongerelateerde Canadese man in relatie tot de verdwijningszaak

 

Interview                                                                          

Olivia huurde onmiddellijk na de verdwijning beroemdheidsbeveiligingsadviseur Gavin de Becker in, zogenaamd om te helpen zoeken naar McDermott. Na een snelle campagne die de aard van haar relatie met McDermott en haar acties na zijn verdwijning verdoezelde, hervatte ze haar concerttour.

Pas 15 maanden na zijn mysterieuze verdwijning, publiceerde Olivia Newton-John op haar officiële account een nieuwe uitgave van People magazine, met daarin een interview, foto's en een beknopte uitleg van haar (afwezige) gedrag.

Olivia zei over de aard van de relatie: "Hij was de meest romantische persoon die ik ooit heb gekend. We hadden een pauze ingelast, maar we hadden eerder een pauze gehad en we kwamen altijd weer bij elkaar. We hadden een geweldige relatie.”

People Magazine vroeg waarom McDermott niet bij haar in huis, maar in Van Nuys woonde, en waarom Newton-John haar 'soulmate' van negen jaar niet hielp met zijn financiële problemen: "Hij had veel trots. Dus ik wist niet de omvang ervan.” In ieder geval waren de eerste zes maanden van de verdwijning bijna ondraaglijk voor Olivia. Hierover zei ze: “Ik nam antidepressiva. Ik moest."


Vanaf dag 1 was er verwarring en opschudding over waarom Olivia hem nooit als vermist had opgegeven, en ook niet naar de media was gegaan voor het geval hij met geheugenverlies rondliep. Ze had geen enkele poging gedaan hem op te sporen en was zelfs gewoon doorgegaan met haar openbare optredens. Was hij dan alleen maar een huurling om haar te beschermen tegen toekomstige stalkers?

People Magazine zegt hierover:
"Ze was in Australië op bezoek bij een ernstig gewonde peetdochter." 



Waarnemingen                                                                  

Sindsdien zijn er vele waarnemingen van Patrick McDermott geweest in regio Baja California in Mexico. Meer specifiek : Todos Santos, een schilderachtig stadje aan de westkust van het lagere schiereiland Baja, bijna een uur ten noorden van Cabo San Lucas. Onder sportvissers is het een bekend gegeven. Als je er vraagt naar McDermott vertellen ze dat hij nog zéker leeft. Zelfs de plaatselijke politie zou hiervan op de hoogte zijn. 

 


De Daily Telegraph kwam erachter dat de boot waarmee McDermott de trip maakte een tot dusver onbekende stop heeft gemaakt, waarbij hij mogelijk aan land is gegaan.

De onderzoeksjournalisten van de Daily Telegrap meldden dat McDermott in zeker twee plaatsen op het schiereiland is gezien. Een bareigenaar in Todos Santos vertelde dat McDermott onlangs bij hem een biertje had gedronken. Een Amerikaanse zakenman vertelde dat hij de vermiste man op 26 mei had ontmoet in een bar in Cabo San Lucas. De Amerikaan zei dat de ontmoeting hem was bijgebleven omdat zijn gesprekspartner weigerde hem een visitekaartje te geven, hoewel hij erom had gevraagd met het oog op een toekomstige rondvaart met het schip van McDermott.

Wanneer er wordt gevraagd naar meldingen bij een rechercheur, trekt deze zijn schouders op en zegt nog altijd meldingen te ontvangen variërend van dorpjes in Afrika tot landgoederen in Beverly Hills. De zaak is nog steeds "open en onopgelost".

Hoewel er een reservering was op naam van McDermott, kende iemand op de boot Patrick McDermott eigenlijk van gezicht? Is hij ooit op de boot gestapt of kan iemand anders gewoon zijn naam hebben gebruikt en de bezittingen van McDermott aan boord hebben achtergelaten. Moord, zelfmoord, ongeval, opzettelijke verdwijning, of zelfs 'het weggelopen vriendje', dit zijn de uitdagingen waarmee onderzoekers worden geconfronteerd. 

Volgens Amerikaanse media blijft het vooralsnog bij de gevonden foto van McDermott die in Mexico zou wonen met zijn nieuwe vriendin. Er is overigens nog niemand die met hem heeft gesproken. Privédetectives die zich al 12 jaar hebben vastgebeten in de zaak stellen hoe dan ook door te gaan met hun speurwerk. Ze doen dat onder meer in opdracht van ex-vrouw Yvette. 
Yvette, zou nog tienduizenden euro's achterstallige alimentatie van hem krijgen.


To Be Continued                                                                

Olivia, die inmiddels getrouwd is met zakenman John Easterling, gaf aan niet te geloven dat McDermott nog leeft, maar "ondanks alles zoekt naar rust en vergeving."

De privédetectives die zich in de zaak hebben vastgebeten, gaan voorlopig door met hun onderzoek.
 
                                                                                                                                 

 -------------------------------------------------------------------------------------

Luister HIER de podcast!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bronvermelding: 

www.linda.nl
www.hln.be
www.weekend-online.nl
www.nu.nl
www.ditjesendatjes.nl
stringfixer.com
grazia.nl
wikipedia.com
www.nbcnews.com
www.thesun.co.uk
www.upi.com

www.ad.nl